Ford Kuga
Uvod
Zakaj so vsi športni terenci s pogonom 4x4 na pogled… enaki?
Pri snovanju Kuge, našega novega modela z inteligentnim štirikolesnim pogonom, smo začeli povsem na novo in na vsako vprašanje sproti poiskali odgovor. Rezultat? Vozilo, s katerim pridete kamorkoli in vas navduši tudi s svojim videzom. Prepričali se boste, da izjemno elegantna zunanjost obdaja razkošno notranjost, ki kar prekipeva od domišljenih funkcij.

Nezgrešljiv kinetični dizajn
Smernice Fordovega kinetičnega dizajna se začno že pri samosvojih žarometih, izrazitem pokrovu motornega prostora in veliki maski hladilnika, z njimi pa je prežeta tudi aerodinamična karoserija z zaobljenim, odločnim profilom. Izraziti blatniki in mišičasta linija ustvarjata skorajda otipljivo energijo, tudi ko vozilo miruje. Zasnovan za terenske vožnje in uporaben v mestu, kar pokaže na vsakem koraku.

Zmogljivost
Inteligentni štirikolesni pogon s sistemom Haldex analizira pogoje pri vožnji in samodejno presodi, koliko moči potrebuje posamezno kolo za premagovanje terena ali glede na stanje cestišča. Rezultat sta najboljša zmogljivost in vodljivost na utrjenih cestiščih v tem razredu, Kuga pa se odlikuje tudi z izjemno uporabnostjo na terenu in nadvse varčno porabo goriva.

Tehnologija
Kuga je opremljen s celovito paleto vrhunskih tehnologij, zasnovanih za večjo varnost, več udobja in več užitkov pri vožnji. Tako lahko pri vzvratni vožnji na zaslonu, ki se nahaja na armaturni plošči, spremljate območje za vozilom, ki ga snema kamera. Prav tako vas sistem za nadzor tlaka v pnevmatikah nemudoma opozori na izgubo tlaka.