Varnost
Tehnološko napredni inteligentni zaščitni sistem IPS nenehno nadzira vozilo, da lahko vi in vaši sopotniki uživate v sproščeni vožnji – za varnost v Kugi skrbi celovit sistem.

Pasivna varnost
Zračne blazine
V celovit sklop zračnih blazin je vgrajena najsodobnejša tehnologija. Prednji zračni blazini polne velikosti in stranski zračni blazini za voznika in sovoznika* dopolnjujejo varnostne zavese za prednji in zadnji del vozila.

* Opozorilo: Ne nameščajte otroškega sedeža na sovoznikov sedež, v katerem je otrok obrnjen v smeri vožnje, če je vozilo opremljeno s sovoznikovo zračno blazino. Otroci so njbolj varni, če ustrezno zavarovani sedijo na zadnjih sedežih.

Varnostni pasovi
Prednja varnostna pasova se zategneta 5-10 milisekund pred aktiviranjem zračnih blazin. Varnostna pasova tako ublažita silo pri trčenju, saj voznika in sovoznika zadržita tesno ob sedežu.

Na zunanjih zadnjih sedežih so držala za namestitev otroških sedežev s sistemom ISOFIX.

Trdna varnostna celica
Osnova varnostnega sistema Kuge je trdna potniška celica, ki je posebej zasnovana za preprečevanje deformacij potniške kabine v primeru trčenja.

Napredni volanski drog
Posebna zasnova volanskega droga v primeru trčenja dodatno prevzame energijo in se uvleče v armaturno ploščo, vstran od voznika in ga tako dodatno zaščiti.