Zmogljivost
Kot od pravega Forda pričakujete, Kuga uresničuje pričakovanja voznikov: v svojem razredu nudi najboljše lastnosti pri vožnji po utrjenih cestiščih in izjemno vozno dinamiko. Ko boste zapeljali na teren, vas bo navdušil tudi z natančnim vodenjem, ki mu ni para.

Sistem štirikolesnega pogona
Za dinamično vožnjo po asfaltu in zanesljivo zmogljivostjo na terenu prenaša inteligentni sistem štirikolesnega pogona s sklopko Haldex moč na vsa štiri kolesa. Če morate premagati blaten kolovoz ali se v zimskem jutru spopasti s poledenelo cesto, se lahko vedno zanesete na štirikolesni pogon Kuge. Inteligentni sistem analizira pogoje pri vožnji in glede na razmere na cesti ali terenu samodejno zagotovi vsakemu kolesu ustrezno moč.

Če ne potrebujete štirikolesnega pogona, lahko izberete tudi Kugo s pogonom samo na prednji kolesi.

Motorji / menjalniki
Kugo poganja motor 2.0 TDCi Duratorq z močjo 100 kW (136 KM), ki ga odlikujeta odzivna zmogljivost in osupljivo varčna poraba goriva. Opremljen je s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom. Motor razvije visok navor: 320 Nm pri 2.000 vrtljajih v minuti in 340 Nm pri začasnem povečanju tlaka polnjenja »Overboost« – tako bo pri prehitevanju na voljo dodaten pospešek.

Emisije
Poraba goriva je izjemno nizka: Kuga s štirikolesnim pogonom porabi le 6,4 litra goriva na 100 km, Kuga s pogonom na prednji kolesi pa 6,3 litra na 100 km. V sam vrh razreda ga uvrščajo tudi emisije CO2*, ki ne presežejo 169 g/km. Številke so rezultat prefinjenih nastavitev, s katerimi so naši inženirji prav vsak vidik Kuge prilagodili za najboljše vodenje, zaviranje in krmiljenje v tem razredu.

* Kuga 2.0 TDCi s štirikolesnim pogonom