Novi Ford Focus

 


Novi Ford Focus
Oglejte si novi Ford Focus
Ford je izpopolnil priljubljeni model Focusa in ga uskladil s filozofijo lastnega kinetičnega dizajna, energije v gibanju . Novi Focus je osupljiv, dinamičen in oplemeniten v vseh pogledih.
Ta prvovrsten model je od nekdaj poznan po svoji odlični vozni dinamiki, novi Focus tu ni izjema. Vsi elementi novega Focusa od ukrivljenih prednjih žarometov do gumba za vžig delujejo kot harmonična celota. Novi Fordov model pooseblja umetnost in usklajenost profesionalnega orkestra.

Novi Ford Focus 
Kinetični dizajn energija v gibanju
Fordova smer kinetičnega oblikovanja se ponaša z drznostjo in sodobnim pristopom. Po izredno uspešnem lansiranju novega Mondea ter predstavitvi S-MAX-a so bili snovalci pri Fordu željni uporabiti njihovo filozofijo kinetičnega oblikovanja tudi pri Focusu avtomobilu, ki je znan po odlični vozni dinamiki. Zunanjost Focusa je bila, razen strehe, popolnoma na novo oblikovana. Ta dramatična preobrazba je usklajena s smernicami kinetičnega oblikovanja, ki se navezujejo na energijo v gibanju ter dajejo avtomobilu atletski in dinamičen videz, enakovreden njegovim odličnim voznim lastnostim.

 Novi Ford Focus
Notranje oblikovanje
Focusova notranjost je bila izboljšana tako, da je bolj vsestranska in ponuja luksuzno ugodje. Na novo oblikovana sredinska konzola med sedežema daje videz kinetičnega oblikovanja. Instrumentna plošča je obarvana z rdečim sijem, zaradi česar je bolj čitljiva. Posebna pozornost je bila namenjena številnim prvovrstnim podrobnostim v notranjosti vozila.

Novi Ford Focus 
Bogato opremljen 
Novi Ford Focus ni sramežljiv kar se tiče novih potez in izbranih dodatkov. Sistem polnjenja goriva s sistemom za preprečevanje dolivanja napačnega goriva EasyFuel preprečuje nezgode, povezane s polnjenjem goriva. Sistem za nadzor tlaka v pnevmatikah opozarja na težave s pnevmatikami. Na 230V vtičnico lahko priklopite razne električne naprave vtičnica je na voljo za doplačilo skupaj s centralno konzolo z naslonom za roke in prostorom za shranjevanje. Novi Sony-ev razvedrilni sistem ima radio DAB* in priključek za dodatno MP3 napravo. Na voljo kot oprema za doplačilo so tudi LED zadnji žarometi, ki ustvarjajo edinstven vizualni učinek. Inteligentni zaščitni sistem je dopolnjen s šestimi zračnimi blazinami in IVD, ki so na voljo za doplačilo.  
*DAB avdio sistem ni na voljo ob lansiranju.

Novi Ford Focus 
Novi Fordov PowerShift menjalnik 
Fordov PowerShift menjalnik je šest-stopenjski menjalni sistem z dvema sklopkama in z lahkotnostjo upravljanja, ki je sorodna avtomatskemu prestavljanju, kar je popolna novost za Ford. Če združimo to še z 2.0-litrskim Duratorq TDCi motorjem, dobimo približno 10% izboljšanje v porabi goriva ter nižje izločanje CO2 v primerjavi s klasičnim šest-prestavnim menjalnikom. 

Novi Ford Focus 
Novi Ford Focus ECOnetic 
Ford Focus ECOnetic bo prvi v novi vrsti Fordovih vozil z nizkimi CO2 emisijami. Ta nov modni Fordov derivat izloča zgolj 115g/km plina CO2 in to je prvovrsten rezultat na tem področju. Ford Focus ECOnetic dokazuje, da je moč doseči zelo nizko porabo goriva ob izjemnem zmanjšanju CO2 emisij. Vse to je rezultat pametnih ukrepov varčevanja z gorivom, ki vključujejo tudi uporabo bolj viskoznih olj za menjalnik, ki so ga v BP posebej razvili za Ford. To vozilo poganja 1.6-litrski Duratorq TDCi motor s 109 KM (80 kW) in standardnim DPF - filtrom trdih delcev, njegova povprečna poraba pa je nizkih 4.3 litrov na 100 km. 
Novi Ford Focus