Tehnologija
Fiesta je majhen avto z obilico funkcij ‘velikega avtomobila’. Od osvetljenega večfunkcijskega zaslona do Fordovega sistema za nadzor vozila brez ključa ter gumba za zagon vozila ‘Ford Power’ – v Fiesti se slog in izjemna funkcionalnost odlično dopolnjujeta.

Tehnologija
Večfunkcijski zaslon
Del skladne sredinske konzole v Fiesti je izjemen večfunkcijski zaslon. Upravljanje je intuitivno, ergonomska zasnova pa omogoča, da svoj MP3-predvajalnik ali iPod neposredno povežete z USB ali 3,5 mm vtičnico. Med posnetki v svoji glasbeni zakladnici lahko brskate s stikali na sredinski konzoli ali s krmilniki na volanu (samo z USB priključki).

Bluetooth® zagotavlja brezžično povezavo z mobilnim telefonom. Glasovno upravljanje omogoča, da z izgovorjenim ukazom zamenjate radijsko postajo ali posnetek na CD-plošči, pokličete ali sprejmete telefonski klic in celo nastavite temperaturo.

Fordov sistem za uporabo vozila brez ključa ter gumb za zagon vozila ‘Ford Power’
Iskanje ključev je stvar preteklosti. Ko imate pri sebi elektronski obesek za uporabo vozila brez ključa, se bodo Fiestina vrata odklenila že ko boste potegnili za kljuko.

Ko sedete v voznikov sedež, pritisnite pedal sklopke in ob enem samem pritisku na gumb ‘Ford Power’ bo motor nežno zapredel.

Električni servoojačevalnik krmiljenaja
Fiestin električni servoojačevalnik krmiljenaja (sistem EPAS) pomeni velik korak naprej v primerjavi z običajnimi hidravličnimi črpalkami servovolana, ki delujejo ves čas. Sistem EPAS deluje le, ko je potrebno ojačanje obračanja volana in tako poleg znatno lažjega krmiljenja in prijetnejše izkušnje vožnje omogoča tudi manjšo porabo goriva in nižje emisije.

Tempomat
Sami izberite svojo hitrost. Tempomat je priročen in preprost način za uravnavanje hitrosti.

Tehnologija, na katero se lahko zanesete
Ohranili smo domišljene tehnološke funkcije, ki ste jih spoznali in vzljubili v prejšnjih izvedenkah Fieste. Fiesta je na voljo s senzorji za pomoč pri parkiranju, s funkcijo samodejnega vklopa žarometov in brisalci s senzorjem za dež, električnimi poklopnimi ogledali, ogrevanim vetrobranskim steklom Quickclear in klimatsko napravo s samodejno regulacijo temperature.