Varnost
Videz brez bistva ne zadošča. Pod osupljivo Fiestino zunanjostjo je robustna struktura, izdelana iz kombinacije izjemno trdnih in ultra-ojačanih jekel. Fiesta je lažja in robustnejša od prejšnjih modelov in je izdelana tako, da v primeru trčenja še bolje zaščiti voznika in potnike.

Varnost
Prepričljiva varnost
Vedno je dobro imeti tudi uradno potrditev brezkompromisnih varnostnih lastnosti s strani strokovne organizacije. Fiesta je prejela 5 zvezdic za zaščito potnikov, 4 zvezdice za zaščito otrok in 3 zvezdice za zaščito pešcev na testiranjih organizacije EuroNCAP, kar je izjemen rezultat.
Euro NCAP

Inteligentni zaščitni sistem
Tehnološko napredni inteligentni zaščitni sistem (IPS) uporablja celo vrsto dovršenih tehnologij, s katerimi varuje voznika in sopotnike.

Sprednji zračni blazini za voznika in sovoznika sta prevzeti iz prejšnjih modelov Fieste, dopolnjujejo pa ju stranske zračne blazine za zaščito glave in prsnega koša. Nove zračne zavese ščitijo potnike na sprednjih in zadnjih sedežih.

Vsi potniki so dodatno zaščiteni s tritočkovnimi varnostnimi pasovi. Spredaj sta vgrajena nova varnostna pasova z zategovalnikom, ki ju odlično dopolnjuje zasnova sprednjih sedežev s preprečevanjem zdrsa pod pasom in zaščito pred poškodbami zaradi naglega trzaja glave v primeru trčenja.

Opozorilnik za nepripet varnostni pas vzpodbuja potnika na sprednjih sedežih, da se pripneta z varnostnim pasom.

Vse za varnost in zaščito
Dolg seznam opreme za aktivno varnost pomaga pri zaščiti voznika in sopotnikov v Fiesti.

Zavorni sistem ABS preprečuje zanašanje pri zaviranju v ovinkih in pri ustavljanju v sili. Pomoč pri zaviranju v sili (EBA) po potrebi zagotovi polno zavorno silo, in pomaga skrajšati zavorno razdaljo.

Elektronski stabilizacijski program (ESP) je na voljo kot oprema za doplačilo in pomaga pri ohranjanju smeri in nadzora nad vozilom v primeru nenadnih težkih in nepredvidljivih voznih razmer.